Viswereld.nl en Vliegvisser.nl Forumdag 2008

Eindelijk was het eindelijk zo ver. Na er lang, lang naar uit te hebben gekeken gingen we vandaag naar recreatiegebied De Bosdijk bij Breukelen voor de gezamelijke snoekdag. Wederom zou moeten blijken wie het meest sucesvol zou worden : de kunstaasvissers of de vliegvissers.

De bekers

Via Google Earth waren we al voorbereid op een mooie omgeving en foto's hadden al getoond dat het een prachtig gebied was. Maar we moesten dit natuurlijk vol ongeduld zelf beleven.

Bosdijk

Vanmorgen dus vroeg op pad om op het afgesproken tijdstip ter plaatse te zijn. Na een kleine strubbeling voor sommigen, die het de afslag bij Breukelen wat moeite hadden, was iedereen ruim op tijd aanwezig. Er bleek zelfs een fanatiekeling te zijn die al de avond van te voren gearriveerd was ! (misschien om stiekum te oefenen ?) Waar een camper al niet goed voor is. Al dachten sommigen dat de camper voor andere 'parkeerplaatsdoeleinden' gebruikt werd.... Niets bleek minder waar en de eerste handen konden al snel geschud worden want het doel van hen was gelijk : de snoekdag !

De parkeerplaats raakte al rap gevuld met medevissers en na de nodige begroetingen en kennismakingen ging iedereen zijns weegs.

Al snel was de eerste misser een feit en werd de eerste vangst door Pascal gemeld. Niet lang daarna had Bert een snoek van 57 cm en toen ging het heel snel met de vangsten. Ies had een snoekje van 40 cm, John een van 42 cm, Evert een van 52cm. John een van 57cm, Dennis vervolgens met een mooie snoek en Evert weer met een snoek. Pascal had een 'dubbel' : zijn snoek van 76 cm werd tijdens de dril gegrepen voor een vette 100cm+ 'monster', die helaas bij het scheppen kans zag te ontsnappen. De lengtes van de andere snoeken heb ik niet allemaal kunnen onthouden.

Omdat er vele wateren waren waarin gevist kon worden ging ieder op een gegeven moment een kant op. John ving nog een snoek van 70cm. We hebben flink wat waters zo afgevist. Jammer was dat sommige sloten maar 20cm water bevatten.

Onderweg is er genoeg afgekletst, werd er af en toe een vlieg uit de boom gevist, ook werd af en toe even weggedoken voor een langszwiepende lijn.

Tegen lunchtijd gingen we richting auto en vlakbij de auto ving John een snoek van 88cm. Tijdens de lunch werd ook weer flink gesproken. Zaken werden uitgewisseld. Hier en daar werden streamers van baas verruild, ook ervaringen werden gedeeld. Evert wilde eens met een fluor carbon onderlijn vissen en weet nu hoe dat is. Na de lunch ging ieder weer op pad voor de volgende vangsten. Al snel werden we gebeld door Dennis die weer een snoek had gevangen. Uiteindelijk had die er deze dag 7. Ies had er 4. Maar zij hadden een slootje gevonden waar de snoeken gestapeld in het water lagen, bijna elke poging leverde een aanbeet op.

Mooie aanbeten heb ik gezien. Ik heb zelf een misser en een volger gehad. Maar vooral heb ik genoten van het mooie gebied waarin we visten. Van de vele korte gesprekjes. Van de wijze waarop de vliegvissers zelfs tegen de wind in hun streamer op de juiste plek in het water kregen.

vw2 (156K)

Het was een mooie dag en tegen 3 uur was iedereen bij de auto's voor de prijs uitreiking. Bas heeft de lijst van prijzen en ontvangers. Het enige wat ik weet is dat de wisseltrofee terug is in Ridderkerk want John had de grootste van de dag.

Dennis had de meeste snoeken van de jerkbait vissers. Mario van de vliegvisvissers. Beide kregen een beker en een hengel. Rob had prijs vanwege de 3 baarzen die hij had gevangen. De 'totale lijst' heb ik onderaan geplaatst.

De prijzen voor deze forum-snoek-dag waren beschikbaar gesteld door Fish-store met deze spullen gaan zeker mooie streamers gemaakt en snoeken gevangen worden), Faunaland Zunnebeld (voor de baitcast hengel), Viswereld.nl (schitterende bekers en kunstaas), Herman (dank voor de hengel) en Vliegvissers.nl. Alle sponsors bedankt voor de mooie en overvloedige prijzen ! Door een misverstandje met mijn buren kreeg ik de prijzen van Fish-store pas zaterdag na thuiskomst van de visdag, maar deze worden (zoals op de dag zelf al beloofd) zo snel mogelijk nagezonden aan de betreffende winnaars. Wanneer ik foto's van de prijsuitreiking binnen krijg plaats ik deze in het verslag !

Het was een super leuke dag. Het weer werkte mee, de sfeer onderling was super en het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik zou willen voorstellen om de dag volgend jaar op dezelfde plek te herhalen.

Tenzij iemand natuurlijk een locatie weet die minstens net zo mooi, dan wel beter is dan waar we vandaag waren. Iedereen nogmaals bedankt voor alle gezelligheid!!!!

De einduitslag : (hopelijk vergeet ik niemand te noemen) de Wisselbeker voor de grootste snoek : John (viswereld.nl) met een snoek van 88 cm.

Bij de vliegvissers :
1e plaats : Mario met 2 snoeken (grootste 72cm) en wint daarmee zowel een beker als een vliegvishengel
2/3e plaats : Evert (met 47 en 52 cm) & Herman - beide met 2 snoeken (winnen beide Fish-store snoekmateriaal)
4e plaats : Rob met 3 baarsjes - wint ook snoekmateriaal

Winnaar vliegvissers

Bij de kunstaasvissers :
1e plaats : Dennis met 7 snoeken en wint daarmee zowel een beker als een jerkbaithengel en een aantal plugjes.
2e plaats : Ies met 4 snoeken - wint het boek en een aantal viswereld.nl plugjes

Winnaar kunstaas vissers

Een aanmoedigingsprijs met bucktail en snoekhaken gaat naar Harry De 'pechprijs' is verdiend door Marc die als eerste een aanbeet kreeg maar helaas geen snoek ving vandaag, maar toch 2 handenwarmers verdient. Een leuke prijs van verdienste gaat naar de jongste deelnemer, Yuri : een aantal viswereld.nl plugjes en spinstangetjes

Er zijn nog zoveel foto's van deze dag daarom hebben we een kleine slideshow gemaakt met de foto's van deze dag. Forumdag 2008

Home