www.viswereld.nl
         
 

Dagje Friesland

 

Vandaag kwamen er 2 gasten bij me vissen die er heel wat voor over hadden om een friese snoek te vangen.
John en Grietha kwamen helemaal uit Ridderkerk na mij toe om wat te vissen........petje af daarvoor hoor.
Eerst een warm onthaal van de 2 pitbulls en een bak koffie en we konden op pad naar de eerste poldersloten.
Na een 2 tal uren gevist te hebben zonder een tikje te hebben gehad,leek het me een goed plan om een ander water te bezoeken,en dat deden we dus ook maar.
Eenmaal aan gekomen bij het tweede water was het John die al vrij snel een snoek haakte op de roze druppel 15(zijn oh zo geliefde jerkbait van de laatste tijd).
Een leuke snoek op de druppel en John zijn eerste Friese snoek was een feit en wat was hij er blij mee(ik ook,want ik begon al bijna zenuwachtig te worden dat ik een waardeloze visgids was)

John gooid daarna weer in op precies dezelfde plek doet 2 tikken en boemmm weer een vis,ik riep ""dat kan niet missen dat is dezelfde"" maar niets bleek minder waar,en er kwam een leuke 80-er boven.
John's tweede Friese snoek binnen 2 min,moet niet gekker worden.

Daarna nog wat missers gehad maar daarna werd het tijd om weer te verkassen van plek. dan maar in een nabij gelegen woonwijk wat proberen of daar nog iets te haken viel,na de tweede worp miste ik een leuke snoek die super voorzichtig toe hapte en niet bleef hangen.
Grietha stond 10 meter verderop en ik keek even opzij toen ik een boeggolf richting Grietha's roze druppel 9 zag komen met een raptempo paar tellen later gierde de slip van Grietha haar hengel erover en ze stond haar eerste friese snoek super goed te drillen.
Ik lande de vis voor haar en ze kon op de foto ermee
Een mooie snoek met een redelijke buik van 74cm op Grietha haar oh zo geliefde druppeltje 9 in haar favo kleur pinky

Ik zelf moest het met een paar missers doen,en we gingen nog 1 keer verhuizen van vislocatie in de hoop op een grote poldersnoek.
Hup naar mijn favo slootje dus maar en maar proberen,het was daar dood en doodstil helaas,en op een brutaal klein snoekje na die John miste geen actie meer gezien daar helaas.
Dat was tevens de eindlocatie van de visdag en ook de plek waar we afscheid van elkaar namen en John en Grietha weer richting Ridderkerk verdwenen.
Het was al met al een hele leuke visdag geworden,helaas weinig vis,maar goed het belangrijkste was dat de gasten vis hadden gevangen,en dat was gelukt ieder geval.

Mvg Nick Kloosterman

Via deze weg willen Grietha en ik je nogmaals bedanken voor een geslaagde dag in Friesland.
Voor meer informatie over de Druppel 9cm of 15cm van Nick, of 1 van zijn andere kunstaasjes kijk op NK Baits

viswereld