www.viswereld.nl
         
 

30-12-2007

 

Hier stond vandaag een trol sessie op de planning met Nick.
Na gistermiddag de tijd te hebben afgesproken Nick, moest ik vanmorgen dus al vroeg uit bed 
Maar Nick kennende hij zei dat die 8 uur hier zou wezen, ben ik voor de zekerheid iets vroeger op gestaan (ik ken zn rij gedrag  )
En dat was maar goed ook Meneer Kloosterman stond dus ruim op tijd voor de deur (lees 35 minuten te vroeg)

Na een bak koffie richting de garage vertrokken om de boot aan te pikken en dan richting het water te gaan.
Spullen van de boot in de auto, trailer uit de garage ff aan de auto knopen, stekker de derin en.........................
Gvd tis een hele andere soort stekker die we nodig hebben  ............. na wat gewik en geweeg besluiten we toch richting water te rijden en ik bel later mijn broer even om de trailer inclu boot op te pikken later op de middag.

Bij de trailerhelling aangekomen is alles snel klaar en we kunnen beginnen, Nick is vandaag stuurman op zijn oude meterboot en ik ben nu kaptein af in mijn eigen boot 
De sfeer en de zin zitten er goed in en vol goede moed beginnen we aan de eerste kilometers water.


Na het eerste stuk te hebben af gevaren, en alle zo he's van Nick van hoe helder het water wel niet was en dat die zijn ernies kon zien gaan op 2 meter diepte.
Beginnen we vol goede moed aan het 2de stuk, 3de stuk, 4de stuk we kunnen geen aanbeet afdwingen aan het einde van het water keren we eningszins ontdaan terug.
Bij het een na laatste viaduct mist Nick een dikke 80 net als we der onderuit varen, jammer gemist maar we hebben vis gezien.
Bij de trailerhelling aangekomen tanken we de bbm af en ik ga ook even aftappen en we trollen vol goede moed verder.

 

Helemaal niks zien we meer op het laatste stuk, er waren vissen zat aanwezig de ene na de andere banaan passeerde het scherm.
Op het stuk van de bananen zijn we meerdere malen overheen getrold maar jammer maar helaas we kunnen ze niet verleiden.

Ondertussen houd Nick kontakt met het thuisfront hoe daar de vangsten zijn, het getal 90 is vandaag meerdere malen gepasseerd door collega vissers uit Frieslan


We komen weer bij de trailerhelling aan en het is 2 uur we hebben nog een half uur voor dat mijn broer komt en we besluiten nog eens langs een rietkraag te gaan.
Maar ook dit mocht niet baten, het was vandaag soms een harde beuk op je hengel of helemaal niks

 

Het is half 3 mijn broer is op tijd en we gaan eningszins terleur gesteld naar huis, tegen half 4 zijn we bij thuis handen worden geschud en Nick begint aan zijn terug reis.
Ik laat zelf de dag in mijn gedachtes nog is passeren, en ik kan niks anders zeggen dat we alles uit dekast hebben getrokken, ondiep, diep, langzaam varen en snel varen, pluggen en rubber niks wilde lukken vandaag.
Maarja dat is vissen volgende keer beter.
Nick thnx voor de gezellige dag doen we snel nog is over.

Gr. John

 

 

 

viswereld