www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Superdag

Het water

Vandaag stond een trolsessie op de planning samen met mijn broer Ies op het Forumdag water van afgelopen Mei. 6 uur staat Ies voor de deur langs de garage boot aanpikken en rijden maar, binnen het half uur zijn we aan het water. Boot is zo getrailerd en het vissen kan beginnen, op sommige plekken hangt een dikker laag mist over het water wat lastig is om te kunnen lokaliseren of er op sommige plekken karpervissers zitten.

Vele meters water glijden onder de boot door een paar vage aanbeten die niet blijven hangen is het enigste wat we voelen. Na een goed 2 uur getrold te hebben keren we om en trollen terug naar de helling, op een klein stukje van een 150 meter krijg ik zeggen en schrijven 3 aanbeten waarvan er 2 blijven hangen. Een mooie dame van 70 mag ff op de foto en mag weer zwemmen de volgende 70er 5 minuten later wordt naast de boot onthaakt.

1ste70)

Code woord voor vandaag is dus geel, had 3 aanbeten op de gele Ernie met zwarte stippen, Ies graaft wat in zijn tacklebox en komt met een Fatso 14 Hot Tiger op de proppen en ook daar zit veel geel in. Ies heeft hem een goed kwartier aan de speld hangen en dan een loeiharde aanbeet, na een heftig gevecht van een minuut of 5 kan ik haar landen. Een mooie dame van 104cm is voor Ies en tevens een nieuw PR.

104cm

Wat een kop zeg, deze snoek heeft zo'n rare bek dat komt omdat oder haar kaak een groot gat zat en daarom staat de kop zo wijd. Na de 104cm van Ies even op ons gemak koffie gedronken en wat gegeten, een paar telefoontjes werden gepleegd en er werd weer verder getrold. Wederom het zelfde stuk water als vanmorgen, daar hebben we beet gehad dus we gaan terug. Vele meters water glijden wederom onder de boot door zonder een aanbeet, w besluiten om bij een brug om te keren en terug te varen.

trollen

Op eens uit het niets een keiharde aanbeet een heftige dril volgt, en Ies kan wederom een 70er voor me landen een 72er wel te verstaan. Het moet toch niet gekker worden 3 70ers op rij.

3de72

We vissen verder we zijn toch aardig in ons sas met 4 snoeken in de boot waaronder 1 metersnoek, terwijl we het er over hebben begint de abu weer te krijsen, een korte dril volgt en Ies kan weer een 70er voor me landen. 4 70ers op rij hebben we nog nooit eerder mee gemaakt, maar deze dame is 76cm

Afijn we vissen verder een paar vage aanbeten worden gemist, zelf een keiharde aanbeet word gemist. Maar we houden vol Ies mist een aanbeet, en gooit opnieuw in tewijl zijn fatso het water raakt begint mijn Abu weer te gillen. Na een korte heftige dril kan Ies voor mij een snoek van precies 1 meter landen, na een korte fotosessie mag ook deze dame weer zwemmen.

precies 100cm

We vissen nog een klein anderhalf uur door, meer op de automatische piloot missen nog een aantal aanbeten. Dat ons niet echt kan boeien we hebben werelds gevangen, 4 70ers en 2 meters in de boot. Om 3 uur is het genoeg we traileren de boot en ruimen op ons gemak de spullen op en gaan daarna huiswaarts. Een mooie sessie met 6 vissen, een nieuw pr snoek voor Ies en voor mij een nieuw pr kwa aantallen in de boot wel te weten 5 stuks. Ook deze dag gaat weer de boeken in om niet te vergeten.

13 September, 2008 Toegevoegd door de John